Yoğurdun Cilde Faydaları
Yoğurdun Cilde Faydaları Protein, kalsiyum, çeşitli vitaminler ve probiyotikler açısından zengin olan yoğurt, kahvaltıda, garnitür olarak veya tahıl gevreği veya yulaf ezmesi ile ara öğün olarak tüketilebilir. Yoğurdun cildiniz için de çok iyi olabileceğini biliyor muydunuz? İyi bir laktik asit kaynağı olan yoğurt, cildi gençleştirici, pürüzsüzleştirici ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.
Ancak bunlar yoğurdun faydalarından sadece birkaçı. O halde eski çağlardan beri cilt üzerinde kullanılan yoğurdun tüm faydalarına bir göz atalım: Cildi nemlendirir ve parlatır Doğal bir hidroksil asit olan laktik asit, cildin kendini ölü deriden arındırmasına, kazanmasına yardımcı olur. nem ve sakinleşir. Bu nedenle kuru ve hassas cilde sahip kişiler için idealdir.
Tek yapmanız gereken yoğurdu yaklaşık 10 dakika cildinizde bekletmek ve ardından ılık su ile yıkamak. Ölü deriyi ciltten uzaklaştırır Yoğurt, nemlendirici içerikleri ile mükemmel bir eksfoliant görevi görür ve ölü deriyi ciltten uzaklaştırır. Gözenekleri daraltırCilde uygulanan yoğurt sayesinde gözenekler sıkılaşır ve daralır. Bunun için yoğurdu yaklaşık 10-15 dakika ciltte bekletip ardından soğuk su ile yıkamanız yeterli. Cilt gerildiği için yıkandıktan sonra nemlendirici kullanmakta fayda var.
Yoğurdun Cilde Faydaları
Yoğurdun Cilde Faydaları
Akne ile savaşır Asidik yapısı sayesinde akne bakteri, mantar ve mikropları yok eder. Günlük beslenmenize eklemeniz veya cildinize maske olarak uygulamanız yoğurt ile sivilceleri azaltabilir.Cilt lekelerini, renk bozulmalarını ve göz altındaki koyu halkaları azaltır.
Yoğurttaki çinko, sivilce veya böcek ısırıklarından kaynaklanan lekelerin hafifletilmesine yardımcı olur ve cilt kızarıklığını önler. Seyreltilmiş yoğurdu cilde uyguladıktan sonra yıkamak bile bu etkileri görmenizi sağlar.yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir. Yoğurt serbest radikallerle savaşır ve çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü yavaşlatan bileşenler içerir. Ayrıca yoğurtta bulunan laktik asit erken yaşlanmayı önler.
Yoğurdun Cilde Faydaları
Cilt enfeksiyonlarıyla savaşır Mantar enfeksiyonu olan bölgeye ince dokunmuş bir beze yoğurt sürmek bu enfeksiyondan kurtulmaya yardımcı olur. Bu yöntemi günde -5 kez uygulayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Güneş yanığını tedavi eder Güneş yanığı yoğurtla tedavi edilebilir. Yoğurttaki çinko yanığa karşı cildi yatıştırır ve yanıktan kaynaklanan kaşıntıyı azaltır.
Saç için doğal bir nemlendirici görevi görür. Cilt için pek çok faydalı özelliği bulunan yoğurt saç için de kullanılır. Saça uygulanan yoğurt saçı daha sağlıklı yapar, daha hızlı uzar ve nemlendirir. Özellikle kuru ve yıpranmış saçlara nem sağlar. Tek yapmanız gereken yarım su bardağı yoğurdu karıştırıp saçınıza uygulamak ve ardından saçlarınızı bir havlu ile sarıp 20 dakika kadar bekletmek. Saçlarınızı günlük şampuanla yıkadığınızda nemini ve yumuşaklığını fark edeceksiniz.
Sarı dişlere ve ağız kokusuna karşı savaşır Yoğurttaki fosfor ve kalsiyum diş minesini güçlendirir. Ayrıca dişlerde sararma ve ağız kokusuna karşı koruyucu bir tabaka oluşmasına yardımcı olur. Tek yapmanız gereken düzenli kullanımdan sonra dişlerinize yoğurt sürmek ve etkisini gözlemlemek. yoğurt maskesi yazımızın bu bölümünde sizlerle farklı yoğurt maskeleri paylaşıyoruz.
Yoğurdun Cilde Faydaları
Ancak bu maskeleri sizlerle paylaşmadan önce cilt tipinizin önemini ve herhangi bir malzemeye alerjiniz olup olmadığını hatırlatıyoruz. Maskeyi uyguladıktan sonra ciddi bir cilt probleminiz varsa veya cildiniz kötü tepki veriyorsa hemen cildinizi yıkamanızı, maskeyi kullanmayı bırakmanızı ve bir dermatoloğa başvurmanızı öneririz.
Çeşitli yoğurt maskeleri tarifleri yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın. Hazırlanan maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Cildinizin mat ve yorgun görüntüsünün kaybolduğunu fark edeceksiniz.
2 kaşık yoğurt ve 1 kaşık yulafı karıştırın. Ortaya çıkan karışımı dairesel hareketlerle cilde uygulayın. Bu maske aynı zamanda cildin ölü deriden arınmasına da yardımcı olur. 1 yemek kaşığı zeytinyağını 3- yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Hazırlanan karışım cilde sürülür ve yaklaşık 30 dakika bekletilir. Haftada 3 kez kullanabileceğiniz bu maske, yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.Muz ve avokadoyu ezin ve macun yapmak için yoğurda karıştırın.
Yoğurdun Cilde Faydaları
Daha sonra karışımı cilde uygulayın ve yaklaşık 30 dakika bekletin, ardından ılık su ile yıkayın. Bu maske ayrıca cildinizin yaşlanmayla savaşmasına da yardımcı olur. Salatalığı rendeleyin ve yoğurtla karıştırın. Hazırlanan maskeyi cilde uygulayın ve yaklaşık 20 dakika kurumasını bekleyin. Ardından soğuk suyla yıkayın. Bu maske cildin erken yaşlanmasını önler, gözenekleri daraltır ve cildi sıkılaştırır. Birkaç kaşık yoğurdu limon suyuyla karıştırarak cilde uygulayın ve yaklaşık 25 dakika bekletin.
Daha sonra soğuk suyla yıkayın ve bu maskeyi haftada 3 kez cilde uygulayın. Bu maske sayesinde güneşten kaynaklanan cilt lekeleri azalır.Yoğurdu birkaç damla papatya yağı ile karıştırın ve cilde uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra soğuk su ile yıkayınız. Bu maske güneş yanığı olan cildi yatıştırır. Uyarılar Bazı kişilerin yoğurda alerjisi olabilir. Bu nedenle maskeleri uyguladıktan sonra cildinizde kaşıntı veya kızarıklık fark ederseniz hemen cildinizi yıkayın ve bu maskeleri kullanmayı bırakın. Maske yapımında kullanılan yoğurt saf, şeker ilaveli ve organik olmalıdır.
Telefon : 0532 442 83 89
Adresimiz: Güvercintepe Mah. Ahmet Yesevi Cad. Görümlü Sk 35a, 34494 Başakşehir / İSTANBUL
Tüm Hizmetlerimiz ve Aktif İnstagram Sayfamız Google Yorumları
Yoğurdun Cilde Faydaları
Saç Boyandıktan Sonra Ne Zaman Yıkanır?
Saç Boyasına Su Katmak Ne İşe Yarar?
Regl İken Protez Tırnak Yapılır Mı?
Protez Tırnak Üzerine Normal Oje sürülür mü?
Saç Dipleri Neden Boya Tutmaz?
Açıcıdan Yanan Saça Ne İyi Gelir?
Blog sayfamızda okuyucuların dikkatine kişisel hijyen konularında genel bilgi amaçlı makaleler yer almaktadır. doğal cilt ve saç bakım maskesi tarifleri ve uygulamaları programları yer alıyor. Bu öneri, ürünlerin etkileri organizmadan organizmaya değişebilir. Yayınlandıktan sonra, bir makale zamanla saygınlığını ve geçerliliğini kaybedebilir. Verdiğimiz bilgiler asla bir doktorun teşhisinin yerini tutmaz ve reçete değildir. bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; Başka şekillerde oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu olmadığını hatırlatırız.