Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir

Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir

Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir Akne, cildin orta tabakasındaki yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve ardından bakteriler tarafından iltihaplanmasıyla oluşur. Artan sebum üretimi ve tıkanmış gözenekler sonucunda siyah noktalar (komedonlar) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteri ile enfekte olur ve ciltte kırmızı ve iltihaplı şişlikler oluşur. Çok büyük olanlar ciltte iz bırakır. Akne genellikle ergenlik döneminde başlar ve 30’lu ve 40’lı yaşlardaki kişilere ulaşabilir. Çocuklar için tipik olan iyi huylu bir sivilce türü de vardır. Erkeklerde kadınlardan daha sık görülür. çoğu kısım için; Yüz, sırt, kol ve göğüste görülebilir.

Akne gelişimini hangi faktörler etkiler?

Akne için; genetik, diyet, çevresel faktörler ve hormonların hepsi rol oynar. Testosteron hormonunun rolü her iki cinsiyette de bilinmektedir. Bazı durumlarda testosteron hormonu seviyesi yüksektir, bazı durumlarda testosteron normaldir ancak yağ hücrelerinin testosterona tepkisi yüksektir. Bir ebeveynde sivilce varsa, çocuklarının sivilce geliştirme olasılığı daha yüksektir. Bazı ilaçlar, özellikle hormonal ilaçlar, sivilce arttırıcı özelliklere sahiptir. Bazı durumlarda, aşırı yağlı cilt ana faktördür. Düşük kaliteli kozmetikler, şeker ve yağ içeriği yüksek yiyecekler sivilceleri artırabilir. Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir

Sivilce türleri nelerdir?

Akne vulgaris genellikle gençlerde görülen basit bir sivilcedir. Genellikle yüzde olarak gösterilirler. Deride siyah noktalar, kırmızı sivilceler ve bazen derin kistler ve nodüller olarak görülürler. Erken tedavi ile yara izi en aza indirilebilir. Acne Conglabata, şiddetli kistler ve apseler ile karakterize bir akne türüdür. Çoğunlukla vücutta görülür. Polikistik over sendromu, aşırı saç büyümesi ve düzensiz dönemlerle ilişkilendirilebilir. Akne derin izler bırakır. Akne Fulminans, çoğunlukla ergenlik çağındaki erkek çocuklarda ortaya çıkan, ateş ve eklem ağrısı ve şiddetli akne ile karakterize bir hastalıktır.

Aknenin teşhisi ve ayırıcı tanısı Akne, özellikle ağır vakalarda, bazı hastalıklarla ilişkilendirilebilir. Bu nedenle sadece kozmetik bir sorun olarak görülmemelidir. Kız çocuklarında sivilcenin yanı sıra aşırı kıllanma, adet düzensizlikleri, tip 2 diyabet ve yumurtalık kistleri de görülebilir. Bu durumlarda hormonal testler ve altta yatan hastalığın tedavisi gereklidir. Adrenal tümörlerden aşırı hormon salgılanması nedeniyle akne oluşabilir.Akne mesleki veya kimyasal maruziyet nedeniyle oluşabilir. Ağır yağlar, gres, polivinil klorür, klorlu aromatik hidrokarbonlar ve katrana maruz kalmak akneye neden olabilir. Bazı ilaçlar kullanıldıktan sonra ani ve şiddetli sivilceler görülebilir. Bu durumda, tanı öyküye dayalı olarak yapılır. Uzun süre güçlü antibiyotik kullananlarda antibiyotiğe dirençli sivilce gelişebilir.Yüzünüzde sivilce çıkmasını önlemek için kullanabileceğiniz yöntemler:

1. Cildinizi temizlemeye özen gösterin.Endişelenme, etkili ve doğru yöntemlerle sivilcelere veda edeceksin. Bu yöntemlerin başında; Cildinizi temiz tutmak geliyor! Yüzünüzü günde iki kez cilt tipinize uygun bir yüz temizleme jeli ile yıkayarak gün boyunca yüzünüzdeki kiri ve yağı temizleyebilirsiniz. Yüzünüzü yıkamak için asla çok soğuk veya sıcak su kullanmayın. Yüzünüzü çok fazla ovalamadan ılık suyla temizlerseniz dikkatli olabilirsiniz.

Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir

2- Çok sık makyaj yapmayın.Makyajı çok seviyoruz! Birçoğumuz için makyaj günlük rutinimizin önemli bir parçasıdır. Kendimizi daha güzel, daha iyi ve daha pozitif hissettirdiği bir gerçektir. Ancak çok fazla fondöten gözenekleri tıkayabilir. Yüzünüzde sivilce oluşmasını önlemek için ağır makyajdan kaçınabilir, makyaj günlerinde ise eve gelir gelmez makyajı çıkarmaya özen gösterebilirsiniz. Ayrıca makyaj yapmadan önce cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirmenizi öneririz. Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir

3- Ellerinizi yüzünüze koymaktan kaçının.Gün içerisinde ellerimiz kir ve bakteri ile çok fazla temas eder. Ellerinizle yüzünüze dokunduğunuzda bakterilerin yayılmasına ve sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlarsınız. Bu nedenle ellerinizi mümkün olduğunca yüzünüze götürmemeye çalışın. Bu sayede sivilcelerin çıkmasını engeller ve virüsün yayılma riskini en aza indirirsiniz.

4- Güneş kremi kullanın. Dışarı çıkmadan önce yüzünüze güneş kremi sürerek yüzünüzdeki sivilcelerin çıkmasını önleyebilirsiniz. Çok fazla güneşe maruz kalma; yüzü tahriş edebilir, yüzde kızarıklık ve akneye neden olabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kendinizi korumak için cilt tipinize uygun bir güneş kremi satın alabilirsiniz. Satın aldığınız güneş kreminin yağsız olduğundan emin olmalısınız. Çünkü yağlı güneş kremleri gözenekleri tıkayabilir. Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenirAkne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir

5- Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirin.Yüzdeki sivilceleri önlemek için dengeli ve sağlıklı beslenmeye ve cilt bakımına özen gösterilmelidir. Aşırı kir ve gözenekleri tıkayan yağın neden olduğu sivilceleri önlemenin bir yolu yağlı yiyecekleri yemeyi bırakmaktır.

Çünkü; Fast food ve abur cuburdan uzak durmanızı öneririz. Bu yazımızda sizlerle yüzünüzde sivilce oluşmasını önlemenin 5 etkili yolunu paylaştık. Bunu yararlı bulacağınızı umuyoruz. Dilerseniz görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Cilt tipinize en uygun bakım ve güzellik hizmetlerini almak için Pınar Bayan Kuaförün’den ve Web Sitemizden yararlanabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilir, gelişmeler hakkında bilgi alabilirsiniz. Kendine iyi bak!

Telefon : 0532 442 83 89
Adresimiz: Güvercintepe Mah. Ahmet Yesevi Cad.  Görümlü Sk 35a, 34494 Başakşehir / İSTANBUL

Tüm Hizmetlerimiz ve Aktif İnstagram Sayfamız Google Yorumları

  • Akne Sivilce oluşumunu nasıl engellenir

Saç Boyandıktan Sonra Ne Zaman Yıkanır?

Saç Boyasına Su Katmak Ne İşe Yarar?

Regl İken Protez Tırnak Yapılır Mı?

Protez Tırnak Üzerine Normal Oje sürülür mü?

Saç Uçları Nasıl Boyanır?

Saç Dipleri Neden Boya Tutmaz?

Açıcıdan Yanan Saça Ne İyi Gelir?