Saç Boyama

Saç Boyama

Saç boyama, günümüzde birçok farklı teknikle saçları daha canlı, çarpıcı ve dolgun hale getiren bir işlemdir. Saç bakımı olarak da yapılan saç boyama işlemleri farklı teknikler kullanılarak yüz ve cilt tipinize göre her renk ve çeşitte uygulanabilir. Profesyonel saç boyama işlemleri sadece saçı korumakla kalmaz, aynı zamanda ihtiyacı olan bakımı almasına da yardımcı olur. Bu sayede saçlarınız yanmadan, dökülmeden profesyonel bir işlemle en doğal ve doğru görünüme kavuşabilir.

Tüm Hizmetlerimiz ve Aktif İnstagram Sayfamız

Saç Boyama

Dip Boya Nedir?

Saç boyama işlemlerinde genellikle ten rengine ve saç stiline göre renk tercih edilir. Profesyonel kuaförlük hizmetleri sayesinde ten renginize ve tarzınıza en uygun rengi bulabilirsiniz. Saçları renklendirdikten sonra, saçın sağlığını korumak için sıklıkla çeşitli tedavilere başvurulur. Bu tedavi saçı iyileştirir ve daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç uzamaya başladığında saçın taban renginin geldiğini görebilirsiniz. Alt kısım yine kendi renginde çıkacaktır. Bu durumda, saç derin bir boya ile restore edilir. Kalıcı olarak boyanmış saçlara sahip kişiler normal bir temel renge sahip olmalıdır. Bununla birlikte, saç büyüme sürecine bağlı olarak ana rengin süresi de değişebilir.

Dip Boya Nasıl Yapılır?

Dip boyama sadece boyalı saçlarda uygulanan bir işlemdir. Saç uçlarını boyamadan kullanılan bu işlem, orijinal rengin aşağıdan saçla eşleşmesi için daha iyidir. Ancak vurgulama, gölgeleme gibi işlemlerde temel renk kullanılmaz. Vurguyu veya gölgeyi yeniden yapmanız gerekir. Saç boyası yapıldıktan sonra daldırma boyası uygulanır.Yeterince bekledikten sonra saçlar yıkanır. Daha sonra vernik uygulanır. Ancak, cilalama tüm saçlar için önerilmez. Saç rengine ve saç tipine göre vernik uygulanabilir. Dip boya hakkında detaylı bilgi almak için de bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saç Açma İşlemi Nasıl Uygulanır?

Saç açma işlemi birçokları için korkutucu olsa da doğru ve profesyonelce yapıldığı takdirde hiçbir şekilde saça zarar vermez. Açma, doğal saçın belirli kimyasallarla açılarak istenilen renge boyanması işlemidir. Bunun için saç için doğru hacim hesaplanır ve ardından karışım hazır olur. Saç orta, uç ve alt olmak üzere ikiye ayrılır ve boyama tekniği şeklinde saça eşit şekilde uygulanır. Başlamadan önce saçın durumu kontrol edilir ve kontrollü bir açma yapılır. Kontrol altında yapılması çok önemlidir çünkü saça ve saç derisine zarar vermemek için profesyoneller tarafından yapılmalıdır. Saçtaki doğal veya yapay pigmentleri azaltmak için güçlü ağartma maddeleri kullanılır. Alkali gidericiler genellikle tavsiye edilir, ancak açma işlemi, mevcut saç durumuna ve geçmiş geçmişe bağlı olarak değişebilir.

Saç Açma İşlemi Saça Zarar Verir mi?

Boyama işleminde en sık kullanılan işlemlerden biri de açma işlemidir. Ağartma genellikle saçın tonunu eşitlemek ve ona eşit ve pürüzsüz bir renk vermek için kullanılır. Saç doğru bir şekilde ortaya çıkarsa, saçın alınması ona hiçbir şekilde zarar vermez. Saçlarınız yıpranmış, yanmış veya ağır işlem görmüşse, açmadan önce mutlaka detaylı bilgi almalısınız. Açıcı hızlı tepki verdiği için hemen uygulanır. Yavaş yapılırsa etkisi azalacaktır. Genellikle ekonomik ve kontrollü bir şekilde yapılır. Saç istenilen renk tonuna ulaştığında hızlı bir şekilde yıkanmalı ve boyamaya hazır hale getirilmelidir. Bu, kişinin koruması altında, solunum yollarını kontrol altına alarak yapılmalıdır.



Saç Boyandıktan Sonra Ne Zaman Yıkanır?

Saç Boyasına Su Katmak Ne İşe Yarar?

Regl İken Protez Tırnak Yapılır Mı?

Protez Tırnak Üzerine Normal Oje sürülür mü?

Saç Uçları Nasıl Boyanır?

Saç Dipleri Neden Boya Tutmaz?

Açıcıdan Yanan Saça Ne İyi Gelir?