Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri Yağlı cilt, birçok kişinin sıklıkla şikayet ettiği bir hastalıktır. Türkiye nüfusunun yüzde 55’i cilt tipi olarak yağlı ciltler görüyor. Sürekli parlak, dolgun gözenekleriniz varsa ve sürekli temizlenmeye ihtiyacınız varsa siz de bu yüzdedesiniz.
Günümüzde yağlı ciltler için çözümler sunan farklı markalara ait birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerden bazıları vaat ettiklerini yerine getirirken, birçoğu başarısız oluyor. Ayrıca yağlı ciltlerin tedavisi ile ilgili birçok kulaktan dolma bilgi bulunmaktadır. “Nemlendirici daha da yağlı yapar”, “Yüzünü sık sık yıka” gibi ipuçları yaygın önerilerdir. Yağlı ciltler hakkında doğru sanılan ama aslında yanlış olan bilgiler şöyledir:
1. Ciltteki kirler yağlılığa neden olur. Cilt kirli olduğu için sebum üretmez. Her cildin yağ dokuları tarafından üretilen belirli bir miktarda yağı vardır. Bu, bazı insanlar için olması gerekenden daha fazla. Ancak bu, cildin kirli olduğu anlamına gelmez. Cilt kirli olduğu için günde 3- defa yıkanması yağ dokusunun daha aktif olmasını sağlar.
2. Yağlı cilt sorunu alkollü toniklerle dengelenebilir. Ne yazık ki alkol içeren tonerlerin yoğun kullanımı cildin ihtiyaç duyduğu yağ miktarını azaltır. Kısa süreli bir temizlik hissi elde edilse bile kısa bir süre sonra yağlanma devam eder.
3. Cildi temizledikten sonra kullanılan ürünler. Bu da bir yanlış anlama çünkü yağlı ciltler de temizlendikten sonra nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Aksi halde cilt elastikiyetini kaybedebilir. Yağlı ciltler için tasarlanmış ürünleri kullanmayı ve yoğun vazelin içeren ürünlerden kaçınmayı düşünmeye değer. Yağlı cilt tedavisi için uzmanlar tarafından paylaşılan öneriler; Cildin günde bir kez temizlenmesi yeterlidir. Günde 3- kez yapılan temizlik cildin yağ dengesini bozar.
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
Cildinizi cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile temizleyin ve ardından ılık su ile yıkayın. temizleyici kullanıyorsanız, alkol içermediğinden emin olun. Toner soğuk tutulursa, örneğin buzdolabında, cilde uygulandığında tazelik hissi verir.Cilt, haftada iki defadan fazla olmamak üzere uygun bir peeling maddesiyle tedavi edilebilir. Yoğun günlerde makyaj yapmak zor görünebilir ama tembel olmayın ve yüzünüzü temizlemeyi unutmayın. Aksi takdirde ertesi gün büyük bir temizlik yapmanız gerekebilir.
Haftada bir kez, gözeneklerinizi derinlemesine temizleyen yüksek kaliteli bir maske kullanın.Yediğiniz yiyeceklerin farkında olun. Ciltte ve dolayısıyla saçta aşırı yağ içeriğinin ana nedeni aşırı yağlı yiyeceklerdir. Bunun yerine vitamin ve mineral içeren sebze ve meyveler yemelisiniz. Cildinizi içeriden güçlendirmek için bol su için. Günde en az 3 litre su içmelisiniz. Cildinizdeki sivilce ve çillerle oynamayın. Kendiliğinden düzelen bu durumlar müdahale ile kötüleşebilir. Gerekirse, bir dermatoloğa danışın.
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
Yağlı ciltler için öneriler Yağlı ciltlerin yaptığı en büyük hatalardan biri nemlendirici kullanmamaktır. Yağlı cilt ile ıslak cilt arasında çok büyük bir fark var ve cildim yağlıysa nemlendirici kullanmama gerek olmadığını düşünmek büyük bir hata. Cilt tipine uygun bir nemlendirici ürün düzenli olarak kullanılmalıdır. Ayrıca salisilik asit içeren temizleyicileri tercih etmekte fayda var.
Papatya kürü 1 bardak kaynamış suya bir avuç papatya ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Papatyayı esnettikten sonra cildi bu tonikle pamuklu bir bezle silin. Silme işlemini bir tampon yapıyormuş gibi yapın. Hafif hareketlerle dikkatlice temizleyin. Bu işleme 5 dakika devam edin.
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
Greyfurt maskesi 3 yemek kaşığı greyfurt suyu, 2 damla greyfurt yağı, 1 yemek kaşığı kayısı çekirdeği, 1 yemek kaşığı bal, 1 küçük doğranmış kivi, 1 yemek kaşığı yulaf Yulaf ezmesi hariç tüm malzemeleri karıştırın, son olarak yavaş yavaş unu ekleyin. yulaf unu, iyi. Macun haline gelene kadar karıştırın. Maskeyi temizlenmiş cilde uygulayın, 15 dakika bekleyin ve ılık su ile yıkayın.
Limonlu buz masajı 2 limonun suyunu bir bardak su ile karıştırın, buz kalıplarına dökün ve dondurun. Bu limonlu dondurmalarla yüzünüzü yıkayın, her sabah cildinize masaj yapın. Böylece zamanla fazla yağ azalır. Buğday kepeği maskesi 1 yemek kaşığı buğday kepeğini iki yemek kaşığı suyla karıştırın. Temiz cilde uygulayın, yarım saat bekletin ve ılık su ile yıkayın. Buğday kepeği ciltteki fazla yağı alarak nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Haftada bir kez uygulamanız yeterlidir.
Havuç maskesi 2 havucun suyunu sıkın ve 1 yemek kaşığı havuç yağı ve iki yemek kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin. Ağzı kapalı bir cam şişeye koyun ve buzdolabında bir gün bekletin. Bekledikten sonra kıvamı koyulaşıyor. Temizlenmiş cilde uygulayın, yarım saat bekletin ve ılık su ile yıkayın. Haftada 1-2 kez kullanırsanız ciltteki sebum miktarının kısa sürede azaldığını fark edeceksiniz. Yağlı cildin yapışkan toz için çok iyi bir temel olduğunu unutmayın, bu nedenle düzenli temizlik önemlidir. Aksi halde sivilce ve siyah noktalarla karşılaşabilirsiniz.
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
Telefon : 0532 442 83 89
Adresimiz: Güvercintepe Mah. Ahmet Yesevi Cad. Görümlü Sk 35a, 34494 Başakşehir / İSTANBUL
Tüm Hizmetlerimiz ve Aktif İnstagram Sayfamız Google Yorumları
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
Saç Boyandıktan Sonra Ne Zaman Yıkanır?
Saç Boyasına Su Katmak Ne İşe Yarar?
Regl İken Protez Tırnak Yapılır Mı?
Protez Tırnak Üzerine Normal Oje sürülür mü?
Saç Dipleri Neden Boya Tutmaz?
Açıcıdan Yanan Saça Ne İyi Gelir?
Blog sayfamızda okuyucuların dikkatine kişisel hijyen konularında genel bilgi amaçlı makaleler yer almaktadır. doğal cilt ve saç bakım maskesi tarifleri ve uygulamaları programları yer alıyor. Bu öneri, ürünlerin etkileri organizmadan organizmaya değişebilir. Yayınlandıktan sonra, bir makale zamanla saygınlığını ve geçerliliğini kaybedebilir. Verdiğimiz bilgiler asla bir doktorun teşhisinin yerini tutmaz ve reçete değildir. bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; Başka şekillerde oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu olmadığını hatırlatırız.