Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir

Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir

Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir?

Petrol jölesinin tarihi eski zamanlara kadar uzanmaktadır. İlk olarak 1850’lerde petrol işçileri tarafından keşfedilen ve kullanılan vazelin bugün hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Cilt sağlığı için kullanılan vazelin özellikle hassas cilde sahip bebeklerde pişik oluşumunu önlemek için faydalıdır. Vazelin kozmetik sektöründe yeni yeni görünmeye başladı.

Bildiğimiz nemli jel; yıllardır hayatımızda cilt bakımının önemli bir parçası olmuştur. Petrol jölesi karışımı cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturur ve mevcut nemi hapseder. Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne (AAD) göre, birkaç cilt kullanımı vardır. Bunlar, cildin iyileşmesini kolaylaştırmaktan kuru cildi rahatlatmaya ve tırnak sağlığını iyileştirmeye kadar uzanır… Bu faydalar saçınıza bile uzanabilir! Vazelinin saça faydaları hakkında daha fazlasını okuyun Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir

Vazelin ‘ün saça faydaları nelerdir?

Vazelin ‘ün saça faydaları nelerdir? Vazelinin saç için faydalarına gelince, bazıları bunun kuru saç derisiyle savaşmanın kolay bir yolu olabileceğini söylüyor ve haklı da olabilirler. Amerikan Aile Hekimleri Akademisi, bebeklerde konak sorununu kontrol altına almak için Vazelin kullanılmasını önermektedir. Diğerleri, kabarmayı azaltmak için şekillendirme jeli olarak az miktarda petrol jölesi kullanılabileceğini söylüyor, ancak o zaman bile içerik ince saçlar için çok ağır olabilir.

Vazelin saça nasıl sürülür?

Vazelini, aradığınız faydaya göre çeşitli şekillerde saçınızda kullanabilirsiniz. Önemli sonuçlar alacağınıza dair çok fazla kanıt olmasa da denemek için fazla bir risk olmadığını söyleyebiliriz. Hiç petrol jölesi kullanmadıysanız, önce bir yama testi yaptığınızdan emin olun. Saç sağlığı için…Saçı destekleyecek herhangi bir araştırma olmasa da parmağınıza az miktarda vazelin sürerek saçınıza sürmeyi deneyebilirsiniz. Amaç, ürünün bezelye büyüklüğünden daha büyük olmamasıdır.

Kafa derisine nazikçe masaj yapın. Bunu haftada bir kez yapın. Olası kırılmaları önlemek için saçınızın uçlarına az miktarda uygulamayı da deneyebilirsiniz. Bazıları petrol jölesi ile saç maskesi yapmanın daha sağlıklı saçlar için de etkili olabileceğini iddia ediyor. Saçınız için vazelin maskesi yapmak istiyorsanız, vazelin saçınızda bir gece veya sadece birkaç saat bekletebilirsiniz. Alternatif olarak, en sevdiğiniz nemlendirici saç maskesinin üzerine petrol jölesi uygulayabilirsiniz. Vazelinin koruyucu özellikleri, nemin aşınmasını engellemeye yardımcı olabilir. Gecelik bir maske seçerseniz, çarşafların lekelenmesini önlemek için başınızı bir başlıkla kapatmayı unutmayın.

Kaş ve kirpik bakımı için…Vazelin kaş ve kirpik bakımı için de kullanılabilir. Kaşlara günde birkaç kez çok az miktarda uygulayın – bir pirinç tanesinden daha küçük olmalıdır. Yatmadan önce kirpiklere vazelin sürülebilir. Vazelin komedojenik değildir, ancak AAD akneye yatkınsanız yüzünüze uygulamamanız konusunda uyarır. Ayrıca ürünü gözünüze kaçırmamaya dikkat edin. Gözünüze kaçarsa ılık suyla yıkayın.

Vazelin saç uzatır mı?

Saçlarımız yılda yaklaşık 15 cm uzar. Bu dönemi beklemek istemeyenler saçlarını hızla uzatmak için çeşitli mucizeler arayabilirler. Vazelin saça olduğu kadar kirpiklere ve kaşlara da oldukça fazla içerik verir. Bunun arkasındaki teori çok basittir. Vazelinin oluşturduğu koruyucu tabaka, nemli ürünlerin içindeki nemi hapsedebilir. Bu da saçınızı kırılmaya daha az eğilimli hale getirebilir. Ancak petrol jölesinin saçı daha hızlı uzattığına dair yaygın iddiayı destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir

Saçınızı kırılma ve kuruluktan koruyabilir, ancak saçınızın daha hızlı uzamasını sağlamaz. Bazıları, bakteriler için bir üreme alanı oluşturabileceğini ve hatta saç köklerini tıkayabileceğini iddia ederek, kafa derisine veya yüze petrol jölesi uygulanmasına karşı uyarıda bulunuyor. Ancak, bu iddiaları destekleyecek hiçbir kanıt yoktur.

Vazelin kepeği önler mi?

Bu, petrol jölesinin saça faydaları hakkında sıkça sorulan sorulardan biridir. Kepek sorununuz kuru bir saç derisinden kaynaklanıyorsa, petrol jölesi ihtiyaç duyduğu nemi sağlayarak sorunu hafifletmeye yardımcı olabilir. Kepek çeşitli nedenlerle oluşabileceğinden ciddi bir kepek sorununuz varsa uygun tedavi için doktorunuza başvurun. Saçınıza kepeklenmeyi önlemek için vazelin sürmek istiyorsanız, şampuanlamadan önce saçınıza az miktarda vazelin sürmeyi deneyin. Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir

Saçtan vazelin nasıl temizlenir? Vazelinin saça faydaları nelerdir, artık biliyorsunuz. Bununla birlikte, burada çok önemli bir şeyi hatırlamakta fayda var: özellikle çok fazla kullanırsanız, petrol jölesini saçınızdan çıkarmak inanılmaz derecede zordur. Saçınızı temizlemek istiyorsanız, şampuan en iyi seçimdir. Yağlılık hissinden kurtulmak için saçınızı birkaç kez ılık suyla yıkamanız gerekebilir. Normal bir şampuan formülü çok etkili görünmüyorsa, bir çay kaşığı kabartma tozu eklemeyi deneyin. Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir

Telefon : 0532 442 83 89
Adresimiz: Güvercintepe Mah. Ahmet Yesevi Cad.  Görümlü Sk 35a, 34494 Başakşehir / İSTANBUL

Tüm Hizmetlerimiz ve Aktif İnstagram Sayfamız Google Yorumları

Saç Boyandıktan Sonra Ne Zaman Yıkanır?

Saç Boyasına Su Katmak Ne İşe Yarar?

Regl İken Protez Tırnak Yapılır Mı?

Protez Tırnak Üzerine Normal Oje sürülür mü?

Saç Uçları Nasıl Boyanır?

Saç Dipleri Neden Boya Tutmaz?

Açıcıdan Yanan Saça Ne İyi Gelir?